Höstterminen är nu i full gång. Vi applicerar öppet intag och du kan pröva på två gånger utan att erlägga träningsavgift. Nybörjarpasset för barn 7-12 år är numera fullt för denna termin.

Stilen vi tränar heter Kyokushinkai och är en karatestil grundad av Sosai Masutatsu Oyama. ”Kyoku” betyder ytterst, ”shin” betyder sanning eller verklighet och ”kai” förening, ansluta sig till. Kyokushinkai blir då ungefär ”Den yttersta sanningens sammanslutning”.

Kyokushin karate har sina rötter i en filosofi av självförbättring, disciplin och hård fysisk träning. Sparring görs ofta under förhållanden som är hårdare än de flesta andra karatestilar och tävlingar för seniorer med fullkontaktsregler innebär att man har möjlighet att testa sina förmågor under mer verkliga förhållanden.

https://kyokushin.se/

Bland mycket annat tränar vi främst kihon (grundteknik), kata (en serie standardiserade tekniker och ställningar som utförs åt olika håll efter ett bestämt mönster) och kumite (fighting).

Oavsett vilka dina förutsättningar är så är du hjärtligt välkommen att börja träna med oss! Läs gärna mer om Kyokushin karate på den svenska organisationen SWEDISH KARATE KYOKUSHINKAI’s (SKK) hemsida.

Mas Oyama-citat