Tatakai Kyokushin är en växande Kyokushinklubb som startades 2018 av Sensei Nina Engqvist 3 Dan och My Pasanen 2 Kyu.

Sensei Nina och My.
Foto: Karin Sidén.

Namn: FÖRENINGEN TATAKAI KYOKUSHIN BRO

Org.nr: 802518-4840

Kontakt: info@tatakai.se

Tatakai Kyokushins målsättning är att just du ska känna dig välkommen och att du utvecklas och finner glädje i att träna utifrån dina egna förutsättningar.

Sensei Nina Engqvist har hållit på med karate i över 20 år. När hon flyttade till Bro under 2015 blev det lite väl långt att pendla till moderklubben på Söder och det blev allt glesare mellan träningspassen.

-Det har varit tufft att hålla upp. Saknaden har varit stor. Jag är liksom beroende av karaten och allt gott den gjort för kropp och knopp och hade fram till flytten knappt missat ett enda träningspass. Samtidigt har jag också känt att mitt nya hemma, Bro, är toppen men att det skulle kunna bli ännu bättre. Jag kom fram till att Bro saknade egentligen bara två saker. En sushirestaurang och en Kyokushin karate-förening. Karate kändes som en möjlighet så då snackade jag med My och tillsammans bestämde vi oss att köra. Hur svårt kan det vara!

sensei Nina engqvist, 3 dan

My, som heter Pasanen i efternamn, är karate-mamman till tre karate-flickor som själv började träna i vuxen ålder. De två äldsta döttrarna Ki och Py och deras karateframgångar är stora med flertalet medaljer i Sverige och på Europanivå.

-Mina tre tjejer lever för karaten och familjelivet kretsar av naturliga skäl kring sporten. När yngsta flickan för åtta år sedan började även hon tänkte jag att det var ju lika bra jag tränar karate jag med, och på den vägen är det. Det är så häftigt att kunna börja med en idrott som vuxen och att träna samma moment som dem som är proffs. Det är ju samma grepp och samma rörelser man övar oavsett om man är nybörjare eller om man har svart bälte och jag gillar den tanken – att alla är i samma grupp men övar utifrån sin förmåga.

My Pasanen, 2 KYu